Ansøgning om byggetilladelse
Indsend din ansøgning om byggeri via Byg og Miljø
Indsend din ansøgning om byggetilladelse via Byg og Miljø.
Byg og Miljø er en digital selvbetjeningsløsning, som kræver login med MitID.
Ansøgningen skal være vedhæftet relevant dokumentation til sagen.
Hvis det ikke er den tinglyste ejer der indsender byggeansøgningen, skal ejer have givet en fuldmagt til ansøger.
Det fremgår af Bygningsreglementets §§ 7-15, hvad en ansøgning skal indeholde.
Dit byggearbejde kan kræve en tilladelse i forhold til anden lovgivning, inden vi kan behandle byggesagen. Dette kunne f.eks. være miljøloven, beredskabsloven, planloven, lov om naturbeskyttelse osv. Du skal også selv undersøge dette i forbindelse med, at du udfylder ansøgningen i Byg og Miljø.
Du modtager en automatisk genereret kvittering i Byg og Miljø, når din ansøgning er indsendt korrekt. Din sag er først registreret ved kommunen når du modtager en kvittering fra byggesagsbehandlerne.
Nyttige link der kan være en hjælp til dig
Er du i tvivl om dit byggeprojekt kræver en byggetilladelse så kontakt os.
Enfamiliehus, dobbelthus, rækkehus eller sommerhus
- Nybyggeri
- Inddrage en tagetage til beboelse
- Inddrage et udhus/baghus til beboelse
- Inddrage en udestue til beboelse
- Inddrage en overdækket terrasse til beboelse
- Tilbygninger herunder udestuer, havestuer, orangeri eller lignende
- Ændring fra enfamiliehus til tofamiliehus (lodret lejlighedsskel)
Regler for byggeri i skel
- Bolig, udestuer, tagterrasser, hævet opholdsarealer o.l. må ikke placeres nærmere skel end 2,5 meter. For sommerhuse er afstandskravet 5 meter.
Etagebolig, enfamiliehus opdelt til to lejligheder o.l. (vandret lejlighedsskel)
- Nybyggeri
- Indretning af lejlighed i f.eks. tagetagen (vandret lejlighedskel)
- Tilbygninger
- Regler for småbygninger, overdækkede terrasser o.l.
Erhvervsbyggeri
- Nybyggeri
- Ændring af benyttelsen (f.eks. fra lager til produktion eller omvendt)
- Tilbygninger
Garage, carport, udhus, drivhus, overdækket terrasse o.l.
- Hvis det samlede areal af småhusbygninger på grunden overstiger 50 m2 kræver det en byggetilladelse, også hvis du opfører f.eks. et legehus på 3 m2 på grunden
- Hvis byggeretten ikke overholdes, skal der søges en byggetilladelse.
- Regler for småbygninger, overdækkede terrasser o.l.
Regler for småhusbyggeri i skel
Hegnsmure og andre faste konstruktioner
- Hegn over 1,8 meter
- Legepladser
- Pyloner og skilte
Facadeændringer
- Du skal være opmærksom på eventuelle lokalplaner for området eller tinglyste servitutter.
- Du skal især være opmærksom, hvis der er en bevarende lokalplan for området, eller hvis du bor i Assens midtby, hvor der er en tinglyst deklaration for bygningers ydre fremtræden.
Nedrivning af bygninger
- Hvis dit byggeri har krævet en byggetilladelse, kræver det også en nedrivningstilladelse.
Følgende typer af byggearbejder skal overholde bygningsreglementet, men kan udføres uden ansøgning om byggetilladelse:
- Opførelse af og tilbygninger til garager og carporte, der ikke er integrerede i den primære bebyggelse, samt udhuse, hønsehuse, drivhuse, overdækkede terrasser og lignende, når bygningerne tilsammen har et areal på højst 50 m² og placeres på terræn.
- Ombygninger af garager, carporte, udhuse, hønsehuse, drivhuse, overdækkede terrasser og lignende.
- Ombygninger og forandringer af enfamiliehuse, dobbelthuse, rækkehuse og sommerhuse. Ombygningen eller forandringen må ikke medføre en væsentlig anvendelsesændring eller en udvidelse af etagearealet. En udvendig efterisolering på maksimalt 25 cm betragtes ikke som en udvidelse af etagearealet.
- Ombygninger og andre forandringer i eksisterende byggeri, som ikke er omfattet af nr. 2 og 3, og som ikke ændrer de bærende konstruktioners virkemåde eller forudsætningerne for de brandmæssige forhold. Ombygningen eller forandringen må ikke medføre en væsentlig anvendelsesændring eller en udvidelse af etagearealet.
- Udendørs svømmebassiner og havepejse i tilknytning til enfamiliehuse, tofamiliehuse, dobbelthuse og sommerhuse.
- Vedligeholdelsesbyggearbejder, ombygninger og andre forandringer i bestående bebyggelse, som har betydning for energiforbruget i bygningen, og som er omfattet af byggelovens § 2, stk. 1, litra e.
- Opførelse af og om- og tilbygninger til campinghytter, mobilehomes og lignende, der er omfattet af campingreglementet.
- Opførelse af og om- og tilbygninger til kolonihavehuse, der er tilladt, og hvis størrelse og placering er fastlagt i en lokalplan, byplanvedtægt eller tinglyst deklaration godkendt af en offentlig myndighed.
- Opførelse af og om- og tilbygninger til teknikhuse til elektroniske kommunikationsnet eller tjenester med et areal på højst 50 m².
- Udendørs anlæg til opbevaring af husdyrgødning, korn og foder samt tørringsanlæg for korn, frø og andre afgrøder.
- Antennesystemer, der anvendes til radiokommunikation i elektroniske kommunikationsnet, jf. § 2, nr. 4 og 5 i lov om elektroniske kommunikationsnet og tjenester, herunder radiofrekvens- eller kabelbaseret teleinfrastruktur.
- Master og antennesystemer omfattende antenner med tilhørende teknisk udstyr, herunder kabler, befæstelse, forstærkere, filtre, teknikhuse, -kabiner og –skabe, jording og microlinks til transmission, der anvendes til jernbanekommunikation.
- Konstruktioner og anlæg, som indeholder brugerbetjente funktioner, såsom IT-standere, betalings- og selvbetjeningsautomater og lignende publikumsrettede servicefunktioner.
- Anlæg med en lagerkapacitet af F-gas i tanke på indtil 1.200 gasoplagsenheder.
- Færdigproducerede sanitetsbygninger med et areal på højst 25 m².
Vær opmærksom på, at såfremt et byggeri ikke overholder byggeretten (BR18, kap. 8), skal der søges om byggetilladelse uanset ovenstående.
Selv om et byggeri kan opføres uden byggetilladelse efter bygningsreglementets bestemmelser, undtager det ikke fra overholdelse af og ansøgning om tilladelse eller registrering efter anden lovgivning.
Følgende typer af bebyggelse er helt eller delvist undtaget fra overholdelse af reglerne i denne bekendtgørelse:
- Garager, carporte, udhuse, hønsehuse, drivhuse, overdækkede terrasser og lignende bygninger samt teknikhuse til elektroniske kommunikationsnet eller tjenester med et areal på højst 50 m² kan udføres uden at styrke og stabilitetsforhold eftervises ved beregning.
- Jordbrugserhvervets avls- og driftsbygninger samt væksthuse er omfattet af følgende krav i afsnit II:
a. Afløb i kapitel 4.
b. Brandforhold i kapitel 5. Driftsbygninger samt væksthuse til produktionsformål er undtaget fra §§ 88 – 90, §§ 99 – 103 og §§ 121 – 123.
c. Indretning af byggepladser og udførelse af byggearbejder i kapitel 7.
d. Byggeret i §§ 184-186 og højde- og afstandskrav i §§ 191 og 194.
e. Arbejdssteders indretning i §§ 221-227.
f. Energiforsyningsanlæg i tilknytning til bygninger i kapitel 12.
g. Konstruktioner i kapitel 15.
h. Vand i kapitel 21.
i. Indeklima i rum, hvor ansatte udfører kontorarbejde eller lignende. I disse rum skal kravene om forureninger i kapitel 13, om lydforhold i kapitel 17, om lys og udsyn i kapitel 18 samt de indeklimamæssige krav om termisk indeklima og installationer til varme- og køleanlæg i kapitel 19 og om ventilation i kapitel 22 overholdes. - Master og antennesystemer omfattende antenner med tilhørende teknisk udstyr, herunder kabler, befæstelse, forstærkere, filtre, teknikhuse, -kabiner og –skabe, jording og microlinks til transmission, der anvendes til jernbanekommunikation, er undtaget fra bestemmelserne om bebyggelsesregulerende forhold i kapitel 8.
- Kolonihavehuse, hvis størrelse og placering er fastlagt i en lokalplan, byplanvedtægt eller tinglyst deklaration godkendt af en offentlig myndighed, er omfattet af følgende krav i denne bekendtgørelse:
a. Afløb i kapitel 4.
b. Røgalarmanlæg eller røgalarm, jf. § 93, stk. 1, nr. 7.
c. Energiforsyningsanlæg i tilknytning til bygninger i kapitel 12.
d. Vand i kapitel 21.
5) Bygningsafsnit, der ikke er indrettet som bygningsafsnit i anvendelseskategori 5, kan anvendes til midlertidig overnatning, når anvendelsen sker i henhold til § 152 a.
Transportable konstruktioner på byggepladser, Øvrige transportable konstruktioner, Midlertidige camping- og salgsområder samt Pladsfordelingsplaner og midlertidig overnatning
Da reglerne for disse forhold ændrer sig løbende, anbefaler vi at du læser direkte på bygningsreglementet.dk, hvilke aktuelle krav der er gældende.
Team Byggesag
Rådhus Allé 5
5610 AssensRing til os
Mandag | 10-13 |
---|---|
Tirsdag | 10-13 |
Onsdag | 10-13 |
Torsdag | 10-13 |
Fredag | 10-13 |