Skip til hoved indholdet

Rekruttering

Se i filmen - på blot 2 minutter - hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med rekruttering.

Jobcenter har en masse forskellige muligheder for at hjælpe med rekruttering. Kontakt os blandt andet for at høre mere om:

EGU - Praktikplads for unge

Praktikplads for unge via Erhvervsgrunduddannelsen. Ved at oprette en praktikplads for en egu-elev kan virksomheder på meget fleksible vilkår åbne døren til arbejdsmarkedet for unge under 25 år, der ikke passer ind i snævre skolerammer. 

InnoBooster

Ny vej til vækst og beskæftigelse. Der er brug for flere virksomheder, der vokser og udvikler sig, så der skabes vækst og nye arbejdspladser. Med InnoBooster kan Innovationsfonden investere op til 5 mio. kr. til udgifter, der kan hjælpe med at gøre din virksomheds gode ideer til virkelighed.

Jobordning for veteraner

Nye muligheder for fysisk eller psykisk skadede veteraner. Jobordningen giver de veteraner, som står på kanten af arbejdsmarkedet, bedre mulighed for at få et aktivt arbejdsliv. Jobordningen kan således give fortrinsret til offentlige stillinger samt mulighed for, at arbejdsgiver kan søge en jobpræmie* på 50.000 kr. efter 26 ugers uafbrudt ansættelse med et gennemsnitligt timetal på minimum 15 timer pr. uge.

Kombinationsforløb

Gradvis udvikling af ansættelsesforholdet. Med et kombinationsforløb er det muligt at kombinere ulønnet virksomhedspraktik med ordinære løntimer. At få en reel løn for dele af arbejdsindsatsen skaber et stærkt personligt incitament hos borgeren, og samtidig giver det mulighed for gradvist at udvikle ansættelsesforholdet i takt med, at borgeren mestrer de tillærte arbejdsopgaver.

Småjobs

Har din virksomhed mindre opgaver, der ikke bliver løst i det daglige? Bruger faglærte medarbejdere tid på at løse ufaglærte opgaver? Eller har I brug for ekstra mandskab ved spidsbelastninger? Så kan småjob til borgere på offentlig forsørgelse måske være løsningen.

Med Vitas det nemmere at anmode om oprettelse af løntilskudsstillinger, praktikforløb, nytteindsats, IGU, voksenlærlingeforløb, jobrotation, fleksjob, mentorordning, hjælpemidler og personlig assistance i din virksomhed.

VITAS erstatter
udvekslingen af de kendte papirblanketter i en digital, brugervenlig og dialog baseret løsning, der sparer tid og ressourcer – både for dig og jobcentret. VITAS er
obligatorisk at benytte for alle arbejdsgivere. 

Småjobs i din virksomhed

Få løst de mindre opgaver, eller få mere mandskab ved spidsbelastninger.
Medarbejderen kan træde til under ferie, sæsonarbejde eller ved et pludseligt opstået behov.

Prøv at se dig omkring i virksomheden. Har I mindre opgaver, der ikke bliver løst? Eller har I brug for ekstra mandskab ved spidsbelastninger? Lad os finde den rette medarbejder.
Jobcenter Assens vil gøre det nemt for din virksomhed, at få fat i medarbejdere, som kan varetage løbende småopgaver på et lavt ugentligt timeantal. Det giver flere fordele for virksomheden:

  • Virksomheden får løst opgaver
  • Virksomheden kan afprøve potentielle kandidater på få timer med øje for flere timer
  • Puljen af potentielle medarbejdere er større
  • Oprettelse af jobannonce og brugen af Jobnet for Arbejdsgiver er uden omkostninger.

Vidste du, at på Jobnet for arbejdsgivere kan virksomheder oprette jobannoncer på ”få timer” og nemt angive timeantal og interval på dage, aften eller weekend. Angivelse af timer og intervaller gør jobannoncerne mere målrettede, og når mere effektivt frem til den rigtige jobsøger.

Mange ledige borgere er klar til at vise deres værd

Vores ledige borgere ønsker at bevæge sig fra passiv forsørgelse til et aktivt arbejdsliv. For at den bevægelse kan lykkes, er det afgørende, at der er virksomheder, der vil give borgerne en chance for at vise deres værd.
Det behøver ikke være fuldtidsstillinger. Få timer om ugen kan være vejen tilbage til arbejdsmarkedet for mange ledige, og samtidig kan virksomheden få en medarbejder med stor motivation - og ofte en god portion livserfaring.

Hvem kan tage småjobs?

Alle på offentlig forsørgelse fx dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, borgere på ressourceforløb og flygtninge kan tage småjobs.

Et småjob kan fx være:

  • Lettere ufaglærte opgaver
  • Ekstra hjælp i turistsæsonen eller juleassistance
  • Arbejdskraft i få timer på tidspunkter med spidsbelastninger

Fordele for din virksomhed

  • Jobcentret har overblik over alle ledige borgere, og kan matche de mest relevante kandidater med din virksomhed
  • Jobcentret kan hurtigt hjælpe med at synliggøre Jeres behov for arbejdskraft via ex. Åben Jobcafé.
  • Jobcentret kan hjælpe med at give den nye medarbejder en god start, fx via forudgående opkvalificering eller tilskud til mentor.

Sådan gør du:

Kontakt os, og lad os hjælpe med at finde de relevante kandidater, I kan tage en snak med. Det endelige valg er selvfølgelig op til jer. For at kunne løse rekrutteringsopgaven bedst muligt, kan det være en fordel, hvis I laver en kort stillings- /opgavebeskrivelse med:

  • Primære krav og ansvar
  • Krav til faglige såvel som personlige kompetencer
  • Arbejdstid, tiltrædelsestidspunkt, aflønning, varighed mv.

Du kan også selv lave opslaget på Jobnet for Arbejdsgivere - eller vi kan hjælpe dig med det.

Se mere om småjobs i filmen herunder:

Der er mange fordele ved at tage socialt ansvar. I får gode og loyale medarbejdere, der styrkes i sammen holdet ved at hjælpe andre. Medarbejderne bliver stolte af deres virksomhed, som her igennem styrker sit image og konkurrence evne.

Ønsker du et samarbejde omkring social ansvarlighed, vil vi gerne i dialog for at afstemme en samarbejdsaftale herom. 

Kontakt Virksomhedsservice på 6474 7000

Udvikling Assens anerkender endvidere de medlemsvirksomheder, som gør noget særligt ud af social ansvarlighed med et nyt CSR mærke - social ansvarlig giver pote for virksomheder, mennesker & samfund.

Læs mere om social ansvarlighed på udviklingassens.dk

Herunder kan du se nogle muligheder for at tage socialt ansvar:

Med Virksomhedsstafetten får unge ledige mulighed for at indgå på en arbejdsplads, hvor der bliver taget hensyn til de unge og deres udvikling hen imod uddannelse og job.

Hvad er integration i Assens?

Din virksomhed kan være blandt de første, som en flygtning får kontakt til i Assens Kommune, og dermed være med til at lære nye borgere, hvordan man lever og arbejder i Danmark. På den måde kan den nye borger få et fast holdepunkt i tilværelsen, og din virksomhed kan være med til at skabe en god medarbejder og bidrage til en positiv integration. 

Den nye medarbejder kan være ham, der aldrig har været på arbejdsmarkedet i hjemlandet, eller hende, der er ingeniør eller læge med 20 års erfaring - og alt der imellem. Nogle er klar til at indgå på lige fod med de øvrige medarbejdere, når blot der tages hensyn til sproglig og kulturel læring, mens andre har behov for skånehensyn.

Med en ny borger i virksomheds praktik vil din virksomhed få en medarbejder, der ofte vil være ivrig efter at lære og gøre nytte, og som I selv vil kunne oplære i den danske arbejdsform.

Med en virksomheds praktik får den nye medarbejder en mulighed for at bruge det danske sprog i praksis, eventuelt blive opkvalificeret inden for sit fag og ikke mindst få en hverdag og en identitet som deltager på arbejdsmarkedet. Målet kan også være at lade virksomheds praktikanten prøve jobbet, før han eller hun beslutter sig for uddannelse inden for feltet.

Fordele

Fordele for virksomheden

  • Godt ansigt udadtil og styrket sammenhold indadtil, når virksomheden tager socialt ansvar
  • Nye idéer gennem mangfoldighed.

 Fordele for medarbejderen

  • Mulighed for at få indblik i kulturen på en dansk arbejdsplads
  • Mulighed for at skabe sig et netværk i Danmark.

Eksempel på integration

Et apoteksudsalg i en mindre by har behov for et sæt ekstra hænder de dage, der kommer varer. De henvender sig derfor til Virksomhedsservice i Assens, der foreslår en 27-årig syrisk flygtning til virksomheds praktik.

Den nye medarbejder har en uddannelse som farmaceut i hjemlandet og vil gerne arbejde på et apotek i Danmark. Han går derfor til arbejdet med krum hals for at lære, hvordan man driver forretning her og blive bedre til sproget. Selv om han kun kan arbejde to dage om ugen på grund af dansk undervisning de øvrige dage, bliver han hurtigt kendt som en venlig og omhyggelig medarbejder. Efter praktikken tilbyder virksomheden ham derfor en løntilskuds stilling, som han takker ja til.

Hvordan kommer du i gang?

  • Kontakt Virksomhedsservice i Assens på virksomhedsservice@assens.dk eller tlf. 64 74 70 00 for at høre mere om muligheden for at modtage en ny medarbejder på det danske arbejdsmarked.

Integrationsgrunduddannelsen (igu) er et 2-årigt forløb, der omfatter ansættelse i en lønnet praktikstilling på en virksomhed og skoleundervisning med uddannelsesgodtgørelse.

Ansættelsen er midlertidig og udgør en trædesten til det ordinære arbejdsmarked.

Ordningen bygger på de eksisterende overenskomster og satserne for erhvervsgrunduddannelsen under forberedende grunduddannelse.

Hvis du vil undersøge dine muligheder for at tage en igu, kan du læse mere om ordningen eller se en film om ordningen på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Skrevet af Udlændinge- og Integrationsministeriet

Virksomhedsservice

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Virksomhedsservice hjælper din virksomhed med rekruttering, opkvalificering og arbejdsfastholdelse.

OBS: For kontakt vedr. sygedagpengerefusion kontaktes Team Ydelse på tlf: 64 74 75 14.
Du kan også bestille en tid til at blive ringet op af en medarbejder fra sygedagpenge.
Link til tidsbestilling.

Leder af Virksomhedsservice: Anders Barkholdt

Virksomhedsservice

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Virksomhedsservice hjælper din virksomhed med rekruttering, opkvalificering og arbejdsfastholdelse.

OBS: For kontakt vedr. sygedagpengerefusion kontaktes Team Ydelse på tlf: 64 74 75 14.
Du kan også bestille en tid til at blive ringet op af en medarbejder fra sygedagpenge.
Link til tidsbestilling.

Leder af Virksomhedsservice: Anders Barkholdt

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Nyttige links